1

Julefryd

Førjulskonsert i Stangvik kirke søndag 6. desember 2020 kl. 14.00.

NIDAROSDOMENS JENTEKOR, TRONDHEIMSOLISTENE OG ASTRID NORDSTAD, mezzosopran. 

Nidarosdomens jentekor og Trondheimsolistene har et utstrakt samarbeid gjennom mange år. Med konsertene «Julefryd» i Nidarosdomen, har de siden 2012 satt det trønderske publikummet i julestemning.

I 2020 tar Nidarosdomens jentekor og Trondheimsolistene for første gang «Julefryd» ut fra nasjonalhelligdommen, til det Midt-norske publikummet. Med tre unike konserter i bl.a Stangvik kirke i Surnadal, vil vi sammen med Mezzo-sopranen Astrid Nordstad få høre et program som spenner fra kjente og kjære julesanger, men også noe nytt -  alt fra mektig og stort, til stille og gripende. Allsang blir det også. 

Mye av repertoaret har de faktisk aldri presentert utenfor Nidarosdomen før. Det blir over 80 sangere fra det som regnes som et av landets fremste jentekor, Trondheimsolistene og solist Astrid Nordstad. Astrid Nordstad er en av korets tidligere sangere. Hun debuterte på Den norske opera i 2019, og er et av våre største talenter innenfor klassisk sang.

I 2020 mottok Nidarosdomens jentekor og Trondheimsolistenes utgivelse «LUX» GRAMMY AWARD i USA. Dette er første gang et album med et norsk kor og orkester mottar denne høythengende prisen. Deres album MAGNIFICAT fikk også en GRAMMY-nominasjon i 2014. 

Konsertene er gjort mulig gjennom støtte fra Sparebank1 SMN – Hovedsamarbeidspartner både til kor og orkester. 

Arrangør: Vårsøghelga

Foto: Marthe Vannebo

 

Ved en eventuell avlysning av arrangementet på grunn av Covid-19, vil billettene bli refundert.

_
_
_