1

FLYTTES: Livet i tre versjoner - Teatret Vårt

DETTE ARRANGEMENTET ER UTSATT PÅ UBESTEMT TID

 

Komedie om tidsklemma og kaosteori

Når den ressurssterke kjernefamilien åpner dørene til sitt stilsikre hjem slår borgerskapets sjarme sprekker. Kvelden utspiller seg tre ganger – med ulikt utfall hver gang; morsomt og gjenkjennende i samme stund.

Henri er midt i - eller er det etter - leggetid for Arnaud som er seks år og vil ha sjokoladekjeks. Kanskje kan han roes med et halvt eple? Sonia er ikke enig om strategien og gutten har tross alt pusset tennene. Plutselig ringer dørklokka og der står Henris sjef med sin kone. En dag for tidlig!  

Henri er klar for å stige i gradene som astrofysiker, - å invitere til middagsselskap er en nøye kalkulert plan. Hva nå? Det er bare sjokoladekjeks og saltstenger i kjøkkenskapet. Godt de har noe vin stående. Den i utgangspunktet sjarmerende samtalen avdekker etter hvert ulike undertrykte følelser …  og snart er det tomt for saltstenger. 

I spennet mellom de store spørsmålene om verdensrommet og våre små dagligdagse problemer er vi etterlatt til tilfeldigheter. Små endringer i humør og temperament endrer ikke bare denne kvelden, men også fremtidsutsiktene for både karrierer og familien. Intellektuelle, psykologiske og forføreriske strategier brukes i maktkampen som utspiller seg, og både kjønnsrollemønster, karrierejag og foreldrerollen dissekeres med situasjonskomikk og hverdagsironi.  

Premiere 18. mars 2020

Av
Yasmina Reza

Oversatt av
Svein Selvig

Regi 
Øystein Johansen

Scenograf
Gjermund Andreasen

Med
Johanna Mørck, Lars Melsæter Rydjord, Thea Lambrecht Vaulen og Patrik Stenseth

_
_
_