1

Evig søndag - Teatret Vårt

Livet som bloggar er glamorøst - sett frå utsida. På innsida av bobla går livet med til å telje minutt til det er lov å innvilge seg noko å ete, eller å ta sovemedisin, til dagen er over. Til dagane er over. Evig søndag er ei brutalt ærleg framsyning om å telje kaloriar og vente på vendepunktet.

 

Kjensla av å verken vere verdifull eller viktig stenger vener og familie ute. Livet handlar om å vente – på å bli tynnare, eller på likes og kommentarar på sosiale media. Heilt til noko tilsynelatande umerkeleg, uvesentleg og uventa skjer. Noko gjer det mogleg å finne igjen seg sjølv.  

 

Plutselig begynte jeg å gråte. Tårene trillet nedover ansiktet og ned i tastaturet, helt uten tillatelse og forvarsel gjorde de dette – og jeg måtte lukke laptopen for å konsentrere meg utelukkende om gråtingen. Det er altfor kort vei mellom stillhet og gråt. Alle disse tårene jeg hadde spinket og spart på i hele denne lange tiden, trillet nedover ansiktet mitt og knuste alt jeg hadde bygget opp. Jeg måtte antakeligvis starte helt fra begynnelsen av. Jeg visste ikke engang hvilken begynnelse jeg siktet til.

(Linnéa Myhre: Evig søndag)


Skodespelar Stine Robin og forfattar Linnéa Myhre vaks begge opp i Molde på 2000-talet. Då?Linnéa Myhre?ga ut Evig søndag var ho ein av Norges mest kjende bloggarar, vinnar av fleire prisar og dagleg lest av 30 000.  I serien La Linnéa leve som gjekk på NRK P3s nett-tv blei ho lagt merke til fordi ho var open om psykiske lidingar. 

_
_
_